UPDATE. Licenţa revistei Forbes România a fost preluată de firma BP Publishing, deţinută de Raluca Badea, fostul director al diviziei reviste de la Adevărul Holding, după cum a declarat, în exclusivitate pentru paginademedia.ro un reprezentant al agenţiei de PR care se ocupă de Forbes Europa. Topul Forbes 500 de miliardari va ieşi pe piaţă în această toamnă, iar echipa editorială va rămâne aceeaşi. Detalii AICI.
Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piaţă. Asta în condiţiile în care pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.
Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma şi restructurări în Adevărul Holding.
Cristi Burci şi Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.
Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineaţa, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineaţa, Cristi Burci s-a înţeles cu reprezentanţii Adevărul să preia grupul de presă. Filmul zilei de negocieri, AICI.
Povestea aducerii Forbes în România
“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.
A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”. “Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.
În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.
Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.
Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
ori i-o fi adus Adelin Petrişor ceva de băgat în venă din Coreea?? că incult nu pare. e chiar... cum zice el? "connoisseur". un Domn, ce mai! sau guru?! nici nu mai ştiu... sunt de-a dreptul sidefat.
scrie aproape la fel de bine ca SB(o) (nu dau nume, că iar mă cenzurează IB), dar nici măcar lui nu i-ar fi reuşit atâtea limbi... de lemn. sau mai ştii??:D
Iata ce idee simpla! Doar ca din pacate preferati sa inotati in rea-vointa
Pentru creditul la BRD solutia este simpla. Compania plateste un anumit procent distribuitorilor. Acel procent poate fi luat de orice redactor, ca distribuitor volant. Ia ganditi-va, dupa program, in doar 4 ore, in Centrul Vechi, purtand cu mandrie insemnele Holdingului, cate publicatii ati vinde? Ati vandut de 1 milion, luati 300 de lei, banii vostri. Inmultit cu 30 de zile, iata, inca 9 milioane castigati. Dar s-a dus vreunul la Domnul Imre? Nu cred…
Aveti cultura celor care intai asteapta rasplata, apoi incerca sa ofere cat mai putin pentru ea.
Incercati sa oferiti totul, apoi veti vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara! Si va asigur ca veti fi mandri de ceea ce veti reusi sa construiti impreuna cu conducerea, cu Domnul Petre Imre, Domnul Razvan Ionescu si domnul Cristian Burci.
Uite...eu merg in fiecare luna la BRD sa imi achit rata la casa...o sa iti ascult sfatul si de data asta o sa ma duc cu ziarul Adevarul la casierie.
Asa dupa mintea ta cam ce crezi tu ca o sa zica nenea ala din spatele geamului securizat?
Nu mai stii ce inseamna grija zilei de maine...nu ai cum sa intelegi PLI.
A stat vreunul dintre voi inca patru ore dupa program sa vanda ziarele in metrou? De ce sa nu faceti asta? E produsul muncii voastre mandria voastra. Nu stiti decat sa cereti si sa aveti pretentii!
Nu va ganditi ce poate face compania pentru voi, ci ganditi-va la ceea ce puteti face voi pentru companie. Credeti ca ziua de lucru a domnului Peter Imre are 8 ore ca a voastra? Va inselati!
Daca domnul Imre intalneste la restaurant sau oriundealtundeva, in asa-zisul timp liber, un alt manager despre ce credeti ca vor vorbi?
Va zic eu, ii va vorbi despre Adevarul Holding, va incerca sa obtina bugete de publicitate pentru a plati salariile voastre! Voi il urati si il vorbiti de rau, in timp ce dansul se zbate pentru voi asa cum se zbate un adevarat tata pentru fiii sai.
O luna fara salariu nu este un capat de tara. Inseamna un inceput si un prim pas pe calea unui viitor infloritor. Da, este nevoie de sacrificii, dar trebuie sa fiti cu totii uniti, trup si suflet, in jurul managementului. Sa ii sustineti si sa inaintati luptand cu abnegatie pentru Adevarul Holding pe calea pe care dansii va calauzesc.
Voi sunteti adevaratii proprietari ai Adevarul Holding, voi cei care il realizati si care ati facut pana acum cel mai performant produs pe care l-a avut vreodata mass-media romaneasca.
Fiti mandri ca sunteti o parte din Adevarul Holding!