Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineaţă de pe platforma de televiziune Digi deţinută de operatorul RCS&RDS.
Potrivit unei poziţii oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie”.
“În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziţia trimisă Paginademedia.ro.
Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”
Şi alte canale Discovery au fost afectate. Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil."
Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.
Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.
În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-şi lanseze propriile canale, posturile Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariţia noilor canale de documentare, Bogdan Chiriţoiu (project manager Digi Wold şi Digi Life) a răspuns:
„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoţie. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”
Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria
Discovery Channel a fost scos deja de pe reţelele RCS din Ungaria, atât de pe reţelele de cablu, cât şi de pe platforma digitală.
În Ungaria, mutarea a fost făcută marţi, 20 noiembrie.
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Pana una alta,noi le platim lor(celor de la RDS/RCS)datoriile(peste 70 de milioane,nu invers),iar ei ne reguleaza cum vor,introducand in grila de programe,atatea canale unguresti,de mai e un pic si ajung sa invat maghiara!
De n-ar fi fost pachetul de spoft,as fi plecat deja de la ei!
Am spus si atunci, nu conteaza ce canal se scoate, poate fi si OTV (care e o latrina !) insa daca se poate asa ceva cu un canal, se poate cu oricare.
In curand o sa ramaneti doar cu canalele lor. O sa va scoata si toate canalele de stiri si o sa va lase doar Digi 24 (o penibilitate, azi dimineata cand Maria Radu la stiri !!!). Si foarte bine va fac, ca multi ati sarit in sus de bucurie cand au fost scoase primele canale.
N-ati inteles nimic atunci si nu intelegeti nimic nici acum.
E greu, totusi, sa dai intr-un nume atat de mare si care a facut enorm la nivel mondial pentru educarea publicului.
Cum sa afirmi o asa enormitate: "Discovery HD cred ca este datorita Discovery, care are contract de exclusivitate cu un operator de cablu concurent RCS" !???
Cine crede asa ceva e de-a dreptul imbecil.
Amice - nu lucrez la RCS, sunt abonat DOLCE si imi plac , in general, programele Discovery - unele dintre ele sunt f.tari. Altceva voiam sa spun, Discovery investeste in niste programe cu difuzare globala ; atunci cand ajung pe ecranele romanilor aceste programe sunt deja "amortizate" , in Romania existand doar niste costuri de subtitrare... Consumatorul telespectator plateste un abonament catre cablist pentru ca sa primeasca Discovery -un program de calitate, alte programe , in special televiziuni romanesti sunt preluate de catre cablisti moka ( must carry ) si difuzate asisderea catre telespectatorii care , pentru ca nu platesc pentru aceste programe , le suporta publicitatea, singura lor sursa de venit ! Ei bine , Discovery incaseaza bani si din abonamentele de cablu si din publicitate ceea ce nu e tocmai fair pentru televiziunile care nu beneficiaza de doua ugere. Asta e tot. Mai mult , Discovery poate si isi vinde audienta la orice pret , desi obtinerea unui punct de rating scos la vanzare nu e la fel de usor de obtinut cu content romanesc.