Dan C Mihăilescu se desparte de proiectul Cartea de la ora cinci, lansat online în urmă cu fix un an. Cunoscutul critic literar a făcut anunţul, recent, într-un ultim clip postat pe pagina de Facebook a proiectului, dar şi pe contul de YouTube.
„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut şi de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuşi resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”, a explicat Dan C. Mihăilescu.
„Cred că sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastă aşteptări”, a spus el în încheierea filmuleţului.
Criticul literar a lansat Cartea de la ora cinci, o pastilă online cu recomandări de carte, în februarie 2016, la propunerea eMag. Acesta a trecut online după ce Pro TV a renunţat la Omul care aduce cartea, după 15 ani.
Dan C. Mihăilescu, în ultimul clip video postat:
„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut şi de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuşi resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”
„De ce? Faţă de publicul de la televizor care este învăţat să fie un receptor. Un public cuminte care are nevoie de predici de la amvon, de recomandări de cărţi, de noutăţi, de basme, de poveşti, de lecţii de viaţă, publicul online am observat că are o nervozitate, o vitalitate, o rapiditate şi mai ales o sete de interacţionare cu cel care trimite informaţia, cum eu n-am fost obişnuit în viaţa mea.
Or, eu sunt un reacţionar, un arheofil, un conservator, un maniac al status quo-ului, un om care refuză cu obstinaţie să aibă pagină de Facebook. Un om care nu s-a uitat pe un site în viaţa lui, un om care n-a intrat pe Google, care ştie doar teoretic ce înseamnă internet.
Or, dumneavoastră, din toate semnalele pe care le-am observat, aveţi nevoie să fiţi surprinşi, hărţuiţi, să fiţi alintaţi, să fiţi şocaţi. Aveţi nevoie de un partener egal, nu suportaţi să primiţi lecţii de la catedră, cum sunt eu, ca un om de peste 60 de ani”
„Cred că sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastă aşteptări”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Nu i-am urmarit emisiunea niciodata, dar trebuie sa recunosc ca e foarte tare dl. Mihailescu pentru ca poate sa inteleaga ca Internetul "merge altfel" fata de televiziune si ca este atat de realist cu ceea ce ofera in raport cu ceea ce se cere.
Imi pare rau ca nu sunt mai multi oameni care pot sa fie atat de sinceri cu ei insisi cum este dl. Mihailescu si sa aiba curajul sa le spuna si altora ce concluzii au tras.
Eram departe daca erau mai multi oameni care gandeau ca el in tara asta si erau lasati sa faca ce trebuie in situatiile prin care au trecut. Foarte departe, imi permit sa adaug.
Felicitari eMag ca a sustinut proiectul acesta timp de un an, in care probabil ca nu au castigat sume considerabile, dar au facut un experiment in online care valoreaza mai mult decat banii pentru o firma atat de mare.
Pentru domnul Mihailescu, jos palaria pentru concluzia pe care a tras-o si opinia sincera!