COMUNICAT. Principalele persoane care sunt bine-venite intr-un camin de batrani din Bucuresti sunt pacientii in varsta, cu diferite afectiuni, mai mult sau mai putin grave, de la Alzheimer, Parkinson si AVC la o mobilitate mai redusa sau diverse dereglari ale functiilor motorii, vizuale ori vestibulare.
Pe langa aceste boli, insa, una dintre marile probleme ale varstei a treia, cel putin in Romania, este reprezentata de singuratate. Fie ca partenerii de viata s-au stins, fie ca nu au avut copii sau acestia au plecat in strainatate, cei mai multi batrani se simt singuri.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
De cele mai multe ori, faptul ca nu au cu cine sa schimbe o vorba sau sa iasa din casa, macar o data la cateva zile, are o contributie mai semnificativa la degradarea starii de sanatate a seniorilor decat boala insasi.
Practic, dupa ce ies la pensie si nu mai au o activitate zilnica bine definita, multi dintre acestia ajung sa se simta inutili si, prin starea de spirit respectiva, favorizeaza propria degradare, atat fizica, dar mai ales psihica. In mod surprinzator pentru unii, internarea intr-un camin de batrani poate inversa acest proces, avand in vedere ca seniorii vor fi inconjurati in permanenta de personal specializat.
Aici nu ne referim doar la personalul medical, format din doctori, asistente si infirmiere, care le vor acorda pacientilor ingrijirile necesare 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
Intr-un camin de batrani din Bucuresti, persoanele in varsta sunt supravegheate si ingrijite de numerosi angajati, fiecare cu specializarea sa: bucatari si bucatarese, personal auxiliar pentru activitati de curatenie si spalatorie, consilieri (medici, psihologi/psihiatri, asistenti sociali, duhovnici), dar si organizatori de activitati diverse.
Despre acestia vom vorbi in continuare, trecand in revista principalele modalitati de divertisment intr-un azil pentru persoanele de varsta a treia.
In functie de diagnosticul lor si de capacitatile fizice si intelectuale, seniorii pot alege intre numeroase tipuri de activitati:
- antrenamente de mentinere a conditiei fizice si recuperare medicala;
- jocuri de societate precum carti, table, remi, sah, domino; plimbari in parcurile din apropierea caminului de batrani din Bucuresti;
- excursii periodice pentru vizitarea obiectivelor turistice importante din Romania (biserici, manastiri, muzee etc);
- ore de desen si lucru manual; program de seara cu cinema, lectura sau muzica la pian; petreceri organizate cu ocazia zilei de nastere, zilelor onomastice, sarbatorilor religioase;
- comunicarea cu familia, ori de cate ori se doreste, prin intermediul unor mijloace moderne (telefon mobil, internet etc).
Prin mentinerea unui stil de viata activ, in care efortul fizic si cel intelectual sa fie la ordinea zilei, iar variantele de petrecere a timpului liber, cat mai diverse, seniorii isi vor recapata dorinta de a socializa si de a se trezi in fiecare dimineata pentru a vedea lumina soarelui.
Intr-un camin de batrani din Bucuresti, viata va capata din nou sens, iar zambetul si optimismul vor reveni pe chipul seniorilor, amintindu-si ca nu trebuie sa fie la apogeul formei lor fizice sau intelectuale, ci se pot pur si simplu bucura de clipe minunate alaturi de persoane aflate in aceeasi situatie precum ei.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
Secţiunea COMUNICATE este un instrument de promovare eficientă a seviciilor oferite de firme din comunicare, mass-media, publicitate, din zonele conexe, dar şi din alte câmpuri de activitate.
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu