COMUNICAT. Timpul petrecut alături de cei dragi este inestimabil, iar amintirile acelor clipe ne rămân alături multă vreme în memorie. Specialiştii pediatri recomandă să stăm cât mai mult în aer liber, iar dacă familia se bucură de prezenţa copiilor, acest sfat este cu atât mai important. Aportul natural de vitamina D, esenţială unei creşteri sănătoase, respiraţia în natură, posibilitatea de mişcare sunt câteva dintre beneficiile activităţilor în exterior.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Există, însă, zile ploioase în care, oricât de dornici de natură am fi, umezeala, vântul şi temperaturile scăzute ne ţin la adăpost. Ce poţi face în casă împreună cu cei mici? Rândurile de mai jos îţi propun câteva idei utile în acest sens.
Pregătirea mesei
La o primă vedere, ideea ar putea părea banală: nu fac toţi asta în fiecare zi? Desigur, însă puteţi aduce schimbări care să transforme totul într-o sursă de veselie, folosind accesorii sau instrumente noi.
Treburile simple precum aranjarea veselei şi a tacâmurilor, împăturirea şerveţelelor sau amestecul unor ingrediente îi vor încânta pe copii şi îi vor face să se simtă mândri de propria implicare. În plus, bucatele au gust mai bun atunci când lucrezi cu bucurie şi cu dragoste!
Jocuri educative
În copilărie, cel mai distractiv mod de a petrece timpul este joaca; în orice situaţie şi cu orice instrument. Pentru a-i oferi celui mic atât distracţie, cât şi educaţie, trebuie să ştii că pe Krista.ro, găseşti jocuri educative şi puzzle-uri pentru copilaşi.
Sunt modalităţi excelente de a antrena abilităţile intelectuale, capacităţile neuro-motorii şi mişcările de fineţe, concentrarea şi răbdarea de a rezolva problemele propuse – calităţi de mare folos în viitoarea viaţă de adult.
Lectură
Un domeniu care uneşte adulţii şi copiii este lumea fantastică a poveştilor, lume care incită imaginaţia. Pe lângă caracterul captivant impus de naraţiune, descoperirea acestor creaţii reprezintă un antrenament eficient al abilităţii de a citi, precum şi o sursă eficientă de îmbogăţire a vocabularului.
De asemenea, povestea este pretextul ideal nu doar pentru a merge la somn, ci şi pentru a comenta întâmplări şi a învăţa din experienţele altora. Mai ales că poveştile sunt distractive la orice vârstă.
Jocuri de rol
Ideea jocurilor de rol este aceea de a împlini dorinţa copilului de a urma un personaj imaginar şi de a se metamorfoza, pe cât este posibil, în cea mai veridică variantă a acestuia.
Cu toate că este o activitate potrivită pentru cei mici, inclusiv cei mari pot fi integraţi uşor în joc, fiindcă jocurile de rol sunt creative şi interesante, nu impun reguli şi, în general, poţi fi cam tot ceea ce îţi doreşti.
Atelier de reparaţii
Interiorul unei case are mai mereu nevoie de câte ceva de reparat sau de înlocuit – un bec, o baterie sau o priză reprezintă o scuză excelentă pentru a cointeresa copiii în găsirea unei soluţii adecvate. Când vine vorba despre activităţi practice, unde trebuie efectiv să îţi foloseşti mâinile, ochii şi mintea pentru a înţelege ce şi cum anume trebuie lucrat, copiii sunt primii interesaţi.
Chiar dacă nu ştiu încă să repare sau să înlocuiască efectiv ceva, pentru ei asemenea provocare înseamnă timp de calitate în primul rând fiindcă le acorzi suficientă încredere să-i faci partenerii tăi de acţiune.
Petrecere cu muzică şi dans
Ce poate fi mai potrivit într-o zi mohorâtă decât antrenarea tuturor într-o petrecere pe muzica preferată? Activitatea implică mişcare şi consum semnificativ de energie, iar micii participanţi vor adora să ţopăie, mai ales dacă ritmul este vesel şi în acord cu vârsta sau cu înclinaţiile lor.
Pentru cei avansaţi şi dornici de antrenament serios, aplicaţii precum „Dance dance revolution” sau „Just Dance” disponibile pe console, PC-uri şi chiar Mac-uri vor fi, cu siguranţă, provocări suficient de complexe şi de solicitante.
Karaoke
Este o altă activitate extraordinar de distractivă: o cântare după un text afişat pe ecran, cu muzică pe fundal şi public în extaz. Pentru cei care nu ştiu încă să citească, activitatea are un pas în plus: ei trebuie să înveţe mai întâi versurile, ca să poată cânta în voie. Astfel, distracţia la cele mai înalte cote va fi o certitudine pentru toţi participanţii.
În concluzie, cu puţină imaginaţie şi curiozitate, petrecerea timpului alături de cei mici poate fi distractivă chiar şi atunci când staţi în casă. Este suficient să lansezi propunerea şi să-ţi laşi copilul să aducă acele completări care-i plac, iar succesul va fi garantat.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro