Skip to main content

COMUNICAT. Esports Summit Bucharest 2022: Va fi adoptată legea care recunoaşte oficial esports în România?

 
COMUNICAT. Esports Summit Bucharest 2022: Va fi adoptată legea care recunoaşte oficial esports în România?

COMUNICAT. La nivel mondial, industria de esports adună anual milioane de spectatori, iar premiile competiţiilor depăşesc 100 milioane de dolari.

Publicitate

În România, se vorbeşte din ce în ce mai mult despre esports, iar la începutul verii a fost trimisă către Parlament propunerea de modificare a legii sportului, un proiect de lege care ar urma să recunoaşcă sporturile electronice în România, astfel încât esports să poată fi dezvoltată şi organizată la fel ca şi ramurile sportive clasice.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Este schimbarea legii sportului cel mai bun scenariu?

Aceasta va fi una dintre temele de la Esports Summit Bucharest 2022, care are loc pe 27 septembrie începând cu ora 10.00, care va putea fi urmărit live pe www.esports-summit.ro.

“La Esports Summit Bucharest 2021 era anunţată iniţiativa legislativă care urmărea să aducă recunoaşterea oficială a esports-ului în România. Iniţiaţiva a prins contur şi a fost depusă vara aceasta în Parlament.

Acum se află în dezbatere la comisii. Va trece in forma actuală? Ce îmbunătăţiri necesită? Există voci împotrivă? Care ar fi argumentele acestora? Vom afla la Esports Summit Bucharest 2022”, declară Tudor Dăescu, Preşedinte Esports Summit Bucharest.

Cea de-a doua ediţie Esports Summit Bucharest va prezenta ecosistemul esports la nivel mondial şi tendinţele şi oportunităţile existente pe piaţa din România.

Evenimentul va aduce la un loc peste 20 de speakeri, de la jucători de esports, jucători de fotbal, autorităţi guvernamentale, cât şi reprezentanţi ai brandurilor endemice şi non-endemice care investesc deja în domeniu.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Ciprian Marica, fostul reprezentant al Echipei Naţionale, şi Ana Dumbravă, jucătoare pro de CS:GO, care a obţinut de curând titlul de MVP (Most Valuable Player) în cadrul turneului ESL Impact League Season 1 din Statele Unite.

Alături de ei vor fi prezenţi Octav ‘’ang’’ Creţu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Mara Mareş, consilier de stat, Vlad Marinescu (IESF), Nedim Baytorun (Vodafone), Katerina Todorovschi (BCR), Marius Radu (GG Industry), Sergi Mesonero (ISFE), Alexandru Şiclovan (Racing League Romania), streamerii JaxiTV şi Ovvy, Mihnea Braşoveanu (Sphera Franchise Group), Ioana Mârzac-Sigarteu (Samsung), Adrian Socaciu (Institutul Sportiv Român), Sergiu Bura (OneTap Gaming), Răzvan Acsente (Tazz), Irina Folea (Logitech), Cătălin Butnariu (RGDA) şi  Alexandru Ion (Nexus Gaming).

Mai multe detalii despre conferinţă se găsesc pe www.esports-summit.ro.

Esports Summit Bucharest 2022 connected by Vodafone este prezentat de BCR şi este un eveniment susţinut de Amber, AGON by AOC, Kiss FM şi Pro Sport.  

Panel-uri Esports Summit Bucharest 2022:

1. Esports – un fenomen global. România: scenarii viitoare şi adaptare

2. Politici eficiente pentru creşterea esports

3. Evenimente naţionale, evenimente independente şi evenimentele publisherilor

4. Investiţii în Esports. Echipe şi brand-uri

5. Sportivi şi gameri. Similarităţi & stil de viaţă

6. Comunicarea în esports. Oportunităţi de marketing şi advertising pentru o audienţă în creştere rapidă 

Primul panel, Esports – un fenomen global. România: prezent si scenarii viitoare, are ca temă de discuţie modul în care sportul electronic se dezvoltă la nivel global şi potenţialul pe care România îl are în acest context, datorită interesului brandurilor de a investi în domeniu şi a numărului în creştere a competiţiilor.

Oportunitătile pe care România le are în contextul global al sporturilor electronice sunt strâns legate de recunoaşterea domeniului la nivel naţional.

Cel de-al doilea panel va dezbate rolul politicilor în crearea unui ecosistem favorabil pentru sportul electronic. În prezent, propunerea modificării legii sportului se află în dezbatere în Parlament.

O astfel de recunoaştere va permite unui jucător de esports să aibă o profesie legală, asemenea unui atlet profesionist legitimat la un club sportiv.

În cadrul panel-ului, legiuitori şi specialişti locali discută despre modul în care diverse forme de organizare a esports pot contribui la construirea unui ecosistem local benefic pentru jucători şi cluburi.

A treia temă pune în discuţie diferenţele dintre diversele forme de organizare a evenimentelor. Cu ce se deosebesc evenimentele naţionale de evenimente organizate de publisheri şi de evenimentele independente?

Investiţiile în Esports vor fi dezbătute în cadrul unui panel dedicat organizaţiilor profesioniste, sponsorilor şi brand-urilor interesate să investească în acest domeniu.

Panelul Atleţi şi Gameri îşi propune să evidenţieze similarităţile pe care sportul clasic şi cel electronic le au în comun.  Invitaţi din sporturile tradiţionale şi esports vor discuta şi compara viaţa unui atlet cu viaţa unui jucător pro de sport electronic.

Ultimul subiect pe agenda îl reprezintă Comunicarea în Esports. De la an la an tot mai multe branduri mari se alătură industriei esports, alegând să investească într-un domeniu care este privit ca sportul viitorului.

Reprezentanţii industriei  vor dezbate tendinţele în comunicare din zona de gaming la nivel global şi deschiderea tot mai mare pe care brandurile o au către acest domeniu.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus