COMUNICAT. Paturile tapiţate cuceresc prin aspectul şi confortul pe care îl oferă, însă şi ele au nevoie, la rândul lor, de grijă şi de atenţie. Întreţinerea patului tapiţat nu se face cu dificultate, însă este necesar să fie urmate câteva reguli, despre care discutăm pe larg în acest material.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Ce este un pat tapiţat?
Pentru a şti care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi atunci când vine vorba despre întreţinerea patului tapiţat este nevoie să ştii, mai înainte de orice, ce anume este patul de acest tip. Spre exemplu, dacă alegi un pat tapiţat Tamoş, acesta este un produs complex, realizat pe bază din lemn, acoperit ulterior cu o tapiţerie ce poate fi realizată din diferite materiale.
Tapiţeria poate fi realizată din piele sau vinil (piele ecologică), din catifea sau velur sau din materiale textile. În funcţie de tipul tapiţeriei, dar şi de modul în care este aplicată aceasta, este nevoie de metode speciale de întreţinere.
Reguli şi paşi de urmat pentru întreţinerea patului tapiţat
Pentru a putea îngriji corespunzător un pat tapiţat trebuie să iei în calcul tipul acestuia, culoarea şi modelul tapiţeriei. De asemenea este important dacă patul are sau nu tăblie, deoarece şi aceasta va trebui curăţată. Practic fiecare element al patului este important atunci când vorbim despre întreţinere, mai ales dacă vrei să te bucuri de un pat curat şi primitor.
Regulile de curăţare vizează următoarele aspecte.
Aspirarea tapiţeriei şi a saltelei
Un prim aspect foarte important este acela că tapiţeria necesită aspirare. Praful se poate depune cu uşurinţă pe materialul care acoperă patul, iar acest lucru poate conduce în timp la alergii şi la afecţiuni respiratorii. Pentru aspirare este nevoie de folosirea unui aspirator profesional, cu ajutorul căruia să cureţi foarte bine suprafeţele.
Este important de ştiut că în general suprafeţele texturate pot reţine cu o mai mare uşurinţă murdăria şi praful, aşadar se prea poate să fii nevoit să insişti dacă deţii un astfel de pat. De asemenea, materialele pufoase, cum ar fi catifeaua, păstrează mult mai bine praful în structura materialului, aşadar poate fi nevoie de o aspirare temeinică în acest caz.
Spălarea huselor sau spălarea cu jet
Pentru o curăţare în profunzime a patului este importantă şi spălarea elementelor textile. Dacă există porţiuni detaşabile de material, acestea ar trebui curăţate la maşina de spălat. În cazul în care nu există huse detaşabile, se pot folosi aparate speciale de spălare cu injecţie-extracţie, care şi usucă materialul, astfel încât patul să poată fi exploatat mai uşor şi mai rapid.
Este însă la fel de important ca patul să nu rămână ud, deoarece acesta se poate deteriora. Poate apărea mucegaiul şi de asemenea pot apărea mirosuri neplăcute. De aceea se recomandă curăţarea profesională a paturilor tapiţate, cu substanţe potrivite, care să nu atace ţesăturile şi care să nu pună sănătatea în pericol.
Folosirea substanţelor potrivite de curăţare
În prezent există un număr mare de produse chimice care te pot ajuta să cureţi eficient orice suprafaţă. Totuşi, atunci când alegi substanţa potrivită de curăţat, este important să iei în calcul culoarea tapiţeriei şi materialul. Nu se foloseşte clor pe suprafeţe tapiţate, nici pe piele şi nici pe elemente textile, deoarece acesta poate distruge culoarea şi textura.
Curăţarea unui pat tapiţat poate fi făcută cu uşurinţă câtă vreme sunt respectate aceste reguli. Alege să ai grijă de patul tău, oferindu-i atenţia ta, pentru ca somnul şi odihna ta să nu fie alterate de eventuale defecţiuni ale tapiţeriei cauzate de o întreţinere deficitară.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro