Serialul western Django, filmat integral în România, va avea premiera luna viitoare în ţara noastră. Serialul cu o distribuţie care cuprinde nume celebre precum Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari şi Nicholas Pinnock. va fi difuzat din luna aprilie de televiziune Focus Sat.
O co-producţie Sky Atlantic şi CANAL+, serialul „Django” este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (din 1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero şi care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să creeze „Django dezlănţuit” (2012).
După lansarea din Franţa prin intermediul CANAL+, cele 10 episoade vor avea premiera şi în alte ţări europene, precum România, Ungaria, Belgia, Ţările de Jos şi nu numai.
Producătorii serialului au construit un orăşel tipic din Vestul Sălbatic în craterul vulcanului stins de la Racoş (Braşov).
Reamintim că Paginademedia.ro a viziatat platourile de filmare ale serialului, încă de când acesta se afla în producţie. Găsiţi imagini foto şi video şi toate detaliile, AICI.
FOTO/VIDEO. „E un fel de Game of Thrones pentru România” - Cum arată locul unde se filmează serialul Django? Lângă Braşov, în craterul unui fost vulcan
Despre serialul Django
Acţiunea serialului „Django” are loc în Vestul Sălbatic (în anii 1860-1870) şi spune povestea lui Django, un pistolar taciturn şi enigmatic care ajunge în New Babylon, un oraş al proscrişilor în care toate rasele şi credinţele sunt acceptate.
Bântuit de uciderea familiei sale în urmă cu opt ani, în timpul Războiului Civil, Django află ca Sarah, fiica lui, este încă în viaţă şi că a supravieţuit masacrului. Fusese salvată de John Ellis, întemeietorul oraşului, un bărbat de culoare, care a crescut-o alături de cei trei fii ai lui. Dar Sarah, acum o femeie în toată firea, îi cere tatălui ei să plece. Se teme că prezenţa lui îi pune în pericol noua famile şi oraşul. Însă Django nu vrea să îşi piardă fiica pentru a doua oară.
Premiat pentru rolurile sale din „The Danish Girl” şi „Rust and bone”, actorul belgian Matthias Schoenaerts interpretează rolul titular. Nicholas Pinnock, cunoscut pentru rolul său din „Captain America: The First Avenger”, îl joacă pe aliatul său, John Ellis – fondatorul oraşului New Babylon.
Sarah este interpretată de Lisa Vicari, cunoscută din serialul „Dark”. Noomi Rapace (nominalizată la premiul BAFTA, pentru rolul din producţia originală scandinavă „The Girl with the dragon tatoo”) este necruţătoarea Elizabeth Thurmann, care nu se va opri până nu va avea inima lui John Ellis în propriile mâini.
Regizorii serialului sunt Francesca Comencini („Gomora”), David Evans („Downtown Abbey”) şi Enrico Maria Artale („Romulus”).
Aceştia au conceput „Django” ca pe un western psihologic, feminist şi contemporan.
În viziunea Francescăi Comencini rolurile sunt inversate pe fundalul unei societăţi în care diversitatea este văzută de unii ca o oportunitate pentru viitor, iar de alţii ca o ameninţare. Un protagonist masculin care se luptă cu emoţiile sale, un personaj antagonist feminin care se dovedeşte a fi cea mai înverşunată apărătoare a ordinii patriarhale. Noua abordare a Vestului Sălbatic este pusă într-un context incredibil de actual. Toate acestea sunt învăluite într-un stil vizual captivant şi înzestrate cu un ritm frenetic, printre împuşcături, spânzurări şi peisaje minunat de sălbatice.
Unde a fost filmat serialul
Cele 10 episoade au fost filmate integral în România, în perioada mai-noiembrie 2021, în numeroase regiuni din ţară: în zona Braşovului (în craterul vulcanului stins din satul Racoş), Râşnov, Zărneşti, în studiourile Castel Film, Frame Studios şi Buftea Studios, în Dobrogea (Munţii Măcin, Cheile Dobrogei, malul Mării Negre), la Vulcanii noroioşi, dar şi în împrejurimile Bucureştiului, la Potigrafu şi Călugăreni.
Filmările au durat 27 de săptămâni (153 de zile şi nopţi) şi s-au construit platouri în 20 de locuri complet naturale (inclusiv 54 de case).
Craterul vulcanului Racoş a fost transformat complet în orăşelul western New Babylon. Echipa a folosit lemn vechi – cumpărat de la sătenii din zonă, pentru a păstra patina timpului şi a ţine cont de sustenabilitate – şi metode arhaice, vechi de 150 de ani, pentru a ridica 54 de construcţii de lemn de tip western. Scenografii au lucrat aproape trei luni la construcţia complexă şi au reconstituit cu acurateţe stilul clădirilor din Vestul Sălbatic american.
„Django” este o producţie impresionantă, cu 7.000 de figuranţi şi o echipă internaţională compusă din peste 600 de tehnicieni, oameni de producţie şi actori europeni (din România, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Ucraina, Croaţia, USA şi Canada), reprezentând o investiţie totală de 40 milioane de euro.
Echipa de producţie din România a fost cea de la Frame Film, condusă de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu şi Adrian Codoi.
Frame Film este o companie românească de producţie de film şi televiziune creată de Andrei Boncea şi Dragoş Buliga, co-producătorii unora dintre cele mai mari producţii cinematografice realizate în România în ultimii 10 ani, precum „Codul asasinului” (în regia lui Martin Campbell, regizorul filmelor din seria James Bond „Agentul 007 contra GoldenEye” şi „Casino Royale”, cu Samuel L. Jackson, Michael Keaton şi Maggie Q), „Vânătorul de spirite” (regia Dragoş Buliga, cu Armand Assante şi Lior Ashkenazi) şi producătorii serialelor de televiziune „Atletico Textila”, „Triplusec”, „Ai noştri”, „Las Fierbinţi”.
Chiar şi cei care nu sunt încă clienţi Focus Sat pot vedea serialul testând gratuit aplicaţia Focus Sat timp de 7 zile.
Citeşte şi:
FOTO/VIDEO. „E un fel de Game of Thrones pentru România” - Cum arată locul unde se filmează serialul Django? Lângă Braşov, în craterul unui fost vulcan
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro