„Locuiesc în România de un an, am călătorit deja prin ţară şi urmărind serialul am simţit că vreau să descopăr din ce în ce mai multe locuri. Sunt atât de de văzut aici”, ne-a mărturisit Sophie Hedouin, reprezentantul brandului Focus Sat, în România.
Discuţia vine în contextul lansării serialului Django, o producţie filmată integral în România, în craterul stins al vulcanului de la Racoş, lângă Braşov.
Sophie a vorbit cu Paginademedia.ro despre serialul Django, ce urmează să fie lansat pe 24 aprilie, dar şi despre piaţa românească de televiziune, apetitul românilor pentru titluri europene, dar şi interesul europenilor pentru cinematografia românească.
Înainte de principalele declaraţii, amintim că serialul Django este co-producţie Sky Atlantic şi CANAL+, inspirată de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (din 1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero şi care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să creeze „Django dezlănţuit” (2012).
Producătorii serialului au construit un orăşel tipic din Vestul Sălbatic în craterul vulcanului stins de la Racoş (Braşov).
Paginademedia.ro a viziatat platourile de filmare ale serialului, încă de când acesta se afla în producţie. Găsiţi imagini foto şi video şi toate detaliile, AICI.
Interviul integral este disponibil pe PaginadeSeriale.ro, dar redăm în continuare câteva fragmente din discuţie:
Canal+ deţine drepturile serialului „Django” pentru România şi alte ţări din Europa de Est. Credeţi că românii vor fi interesaţi de un serial western?
Da, sigur! Cine nu vrea să se cufunde în atmosfera western, cu saloane, călăreţi şi cowboy singuratici, în peisaje sălbatice? Django nu este doar un brand celebru de western spaghetti, inspirat de filmul italian cu acelaşi nume regizat de Sergio Corbucci (1966), este şi o poveste revizuită şi modernizată pentru a reflecta contemporaneitatea printr-o metaforă critică a societăţii de astăzi şi în acord cu problemele politice ale vremurilor noastre.
Serialul este regizat de Francesca Comencini („Gomora”), David Evans („Downtown Abbey”) şi Enrico Maria Artale („Romulus”).
Ei şi-au imaginat serialul „Django” ca pe un western psihologic, feminist şi contemporan. Noua interpretare a Vestului Sălbatic este plasată într-un context incredibil de actual!
Şi are o distribuţie impresionantă! Actorul belgian Matthias Schoenaerts – care a câştigat premii pentru interpretările sale anterioare din „The Danish Girl” şi „Rust and Bone” – îl joacă pe Django. Nicholas Pinnock (cunoscut pentru rolul din „Captain America: The First Avenger”) este John Ellis, fondatorul oraşului New Babylon. Sarah este interpretată de Lisa Vicari, cunoscută din serialul „Dark”. Noomi Rapace (nominalizată la BAFTA pentru filmul scandinav „The Girl with the Dragon Tatoo”) este necruţătoarea Elizabeth Thurmann.
Şi să nu uităm că serialul a fost filmat integral în România! Arată toată frumuseţea acestei ţări cu peisaje uluitoare. Este minunat!
Din experienţa dumneavoastră, cât succes are un serial TV care este produs, filmat şi lansat în aceeaşi ţară în care este prezent şi respectivul post TV?
Este un sentiment extraordinar să urmăreşti o producţie în care locurile de filmare sunt familiare, te transpun direct în poveste. În plus, este o ocazie perfectă de a descoperi sau redescoperi frumuseţi ale propriei ţări, mai ales când producţia este realizată cu sprijinul unei echipe locale care vede ţara cu aceeaşi ochi ca şi tine.
Având prezenţă locală, ne dorim să facem parte din aventura realizării de conţinut TV aici şi să ajutăm ca România să aibă o vizibilitate din ce în ce mai mare în toată Europa!
Locuiesc în România de un an, am călătorit deja prin ţară şi urmărind serialul am simţit că vreau să descopăr din ce în ce mai multe locuri. Sunt atât de de văzut aici.
Interviul integral, pe PaginadeSeriale.ro, aici
VIDEO. Trailerul serialului Django
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro