Cele mai citate surse media în luna februarie. Cea mai citată sursă media în luna februarie a fost postul de ştiri Antena 3, potrivit studiului realizat de compania de monitorizare mediaTRUST.
Al doilea loc este tot al unei televiziuni - Digi 24, iar în top trei a intrat în a doua lună din an şi Europa Liberă (România.Europaliberă.org).
Cu ce a intrat în top romania.europaliber.org?
Invitat la emisiunea „one-2-one”, şeful Marelui Stat Major, generalul Gheorghiţă Vlad, a atras atenţia că legea care permite reacţia contra agresorului rus trebuie adusă la zi şi că trebuie pregătită apărarea civilă. Interviul a generat 400 de citări de către alte redacţii media.
Analiza din luna februarie a fost efectuată pe baza a peste 12.000 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 februarie – 29 februarie 2024.
Cum arată clasamentul general?
Top 10 cele mai citate surse media:
- Antena 3 CNN - 703
- Digi 24 - 697
- romania.europalibera.org - 619
- Fanatik - 536
- g4media.ro - 364
- recorder.ro - 361
- hotnews.ro - 331
- DigiSport - 329
- Adevărul - 306
- Pro TV - 298
Situaţia, pe suporturi media:
1. Televiziune: Mircea Geoană şi cazul educatoarei din Popeşti-Leordeni, două subiecte virale
Digi24:
- Mircea Geoană (secretarul adjunct al NATO) a fost invitat la emisiunea „Jurnalul de Seară” (Digi 24) din data de 12 februarie şi a susţinut că mai mulţi lideri PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, i-au propus să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024 ca independent, dar cu susţinere din partea partidului PSD.
Pro TV:
- Cazul educatoarei de 24 de ani angajată a unui centru privat pentru îngrijirea copiilor din Popeşti-Leordeni, acuzată de rele tratamente aplicate minorilor, a ieşit la iveală în cadrul unei anchete marca Inspectorul PRO.
2. Presă scrisă: Transferul jucătorului Andrea Compagno de la FCSB în China
Fanatik a fost cea mai citată publicaţie cu 536 citări şi înregistrând un vârf de vizibilitate în data de 9 februarie, cu 34 citări într-o singură zi.
Informaţiile despre transferul jucătorului Andrea Compagno de la FCSB în China, precum şi detaliile financiare ale acestei mutări au fost preluate de alţi jurnalişti români.
3. Radio: Comasarea alegerilor din 2024
RFI rămâne liderul celor mai citate posturi de radio şi în luna februarie, fiind menţionat de 95 de ori în alte titluri de presă din România.
Declaraţiile acordate jurnaliştilor RFI de către diferiţi actori politici pe tema comasării alegerilor din 2024 au reprezentat un subiect de interes pentru alte redacţii din ţară.
4. Online: Un interviu cu Şeful Statului Major face din romania.europalibera.org cea mai citată sursă. Cazul lui Iulian Dumitrescu (PNL), preşedintele CJ Prahova şi ancheta „Palatul Împăratului”, alte două subiecte virale
- romania.europalibera.org
Cu 619 citări în luna februarie, romania.europalibera.org îşi adjudecă poziţia de lider în clasamentul online.
Invitat la emisiunea „one-2-one”, şeful Marelui Stat Major, generalul Gheorghiţă Vlad, atrage atenţia că legea care permite reacţia contra agresorului rus trebuie adusă la zi şi că trebuie pregătită apărarea civilă.
- g4media.ro:
Pe locul al doilea, cu 364 citări în alte surse, s-a situat g4media.ro. Jurnaliştii g4media.ro au relatat despre cazul lui Iulian Dumitrescu (PNL), preşedintele CJ Prahova, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, iar ştirea a fost citată de peste 50 de ori.
- recorder.ro:
Podiumul este închis de recorder.ro, citat de alte surse media din ţară de 361 de ori. O investigaţie Recorder arată că Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAPPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în renovarea unei vile situată pe Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti.
Sub denumirea „Palatul Împăratului”, ancheta este citată de peste 200 de ori de alţi jurnalişti.