De la „Power to you”, la „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”. Grupul telecom Vodafone lansează pe 6 octombrie o campanie de poziţionare, ca parte a unui proces prin care trece întregul grup.
Noua identitate Vodafone vine la opt ani după ce compania a trecut print-un proces similar. Este vizat de schimbare şi simbolul ghilimelelor folosit de Vodafone: acest va apărea acum ca element grafic central prezent în toate activităţile de comunicare şi marketing.
Sigla va avea un design nou 2D, care va înlocui vechea abordare 3D.
Repoziţinarea vine după o cercetare făcută de Vodafone la nivel internaţional, care a inclus 14 ţări, dar nu şi România. Detalii despre studiu, în articol.
Laura Barbu, Brand and Marketing Director, Vodafone România:
Strategia de repoziţionare a Vodafone va fi implementată din 6 octombrie 2017 în toate cele 36 de ţări în care este prezent brandul şi este concepută pentru a evidenţia convingerea operatorului că noile tehnologii şi servicii digitale joacă un rol pozitiv în transformarea societăţii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii, anunţă reprezentanţii grupului telecom.
Noua poziţionare şi noul slogan „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?” se concentrează pe abordarea optimistă privind viitorul.
DECLINĂRI. Campania de repoziţionare de brand a Vodafone România este dezvoltată pe toate canalele de comunicare şi în toate punctele de contact cu clientul, incluzând formate online inovatoare şi ecrane digitale, precum şi pe canalele tradiţionale TV, print şi OOH. Spotul TV este construit în jurul noului slogan şi prezintă istoria salutului, din cele mai vechi timpuri şi până la cele mai noi instrumente digitale care ajută oamenii să fie conectaţi cu cei dragi.
CONTEXT. Strategia de poziţionare a brandului şi campaniile de publicitate au fost dezvoltate după o cercetare cantitativă şi calitativă amplă, precum şi după testarea conceptului în 17 ţări, inclusiv România, pe aproape 30.000 de persoane.
Grupul Vodafone a realizat un studiu de opinie la care au participat aproape 13.000 de persoane, din 14 ţări, pentru a evalua gradul de optimism al oamenilor privind viitorul.
Studiul realizat de YouGov a identificat faptul că persoanele, indiferent de vârstă, consideră că inovaţia tehnologică va avea cea mai mare influenţă pozitivă asupra viitorului în următorii 20 de ani. De asemenea, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt cele mai optimiste cu privire la viitor: 62% dintre cei mai tineri cred că nivelul de trai va fi mai bun în următorii 20 de ani comparat cu situaţia actuală. Mai mult decât atât, respondenţii din toate grupele de vârstă consideră că nivelul lor de trai şi cel al copiilor lor se va îmbunătăţi în următorii 20 de ani.
Studiul YouGov a fost realizat între 18 şi 25 septembrie 2017, pe un eşantion de oameni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55+ ani din Africa de Sud, Australia, Cehia, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Turcia şi Ungaria.
De asemenea, compania de consultanţă Futerra a identificat pentru Vodafone zece dintre cele mai importante tendinţe emergente care ar putea transforma viaţa personală şi cea profesională.
Progresele tehnologice identificate de experţii futurologi din cinci ţări includ componente printate 3D pentru construcţia de case, creşterea capacităţii globale de producţie a energiei electrice cu ajutorul extinderii panourilor solare de la acoperişuri, la ferestre, pereţi şi chiar autostrăzi, intervenţii medicale personalizate şi bio-printarea 3D a organelor şi a membrelor, noi sisteme de transport cu trenuri care ating viteze de până la 966km/h, proiecte la scară largă de captare a apei care vor transforma viaţa a peste 1,2 miliarde de oameni din zone cu deficit din punct de vedere al resurselor acvatice.
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.
La 30 iunie 2017, Vodafone Group avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.vodafone.com.
FOTO.
Noul spot de imagine al Vodafone
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Sanatate!